top of page

Om oss

Chuck Burger öppnade i centrala Eksjö under 2021, och blev därmed den första restaurangen i staden som serverade hantverksburgare. Menyn bestod av tiotalet burgare som kostade mellan 118 och 125 kronor styck för en 150-gramsköttpuck, samt ett vegetariskt och ett veganskt alternativ. Vi beställde in en ”Rostiga” med ost, pickles, rostad lök och dressing. Vi lade till en köttpuck för 50 kronor och bacon för 15 kronor samt beställde både pommes frites och sötpotatispommesfrites för 30 respektive 55 kronor.

Vår burgare var en mäktig skapelse som verkligen såg inbjudande ut. Stjärnan var utan tvekan det saftiga köttet som hade en genuint fin stekyta och ordentlig kryddning som verkligen lyfte smakerna. Det mjuka brödet från Eksjö-institutionen Lennarts Konditori var väldigt följsamt, men kunde ha rostats lite hårdare för att kunna stå emot köttsafterna och dressingen mer effektivt. Själva dressingen var dessutom lite för söt, och kom inte riktigt till sin rätt. Vi hade gärna sett att baconet hade stekts lite hårdare så att det blev mer krispigt, då vi faktiskt betalade extra för det. Men överlag så var detta en riktigt god och mättande burgare. Pommes fritesen var av hög kvalitet med en schysst krispighet och god smak, även sötpotatispommesfritesen var riktigt smakrika och krispiga, och vi kände oss nöjda trots det ganska saftiga priset.

Burgarna och tillbehören på Chuck Burger är kanske aningen dyra, särskilt om du beställer ytterligare en köttpuck, men det här var ändå en högkvalitativ burgare. Eksjö erbjuder numera inte bara en unik trästad, utan även ett riktigt bra burgarhak.

bottom of page